[ad_1]
ایسنا نوشت: رئیسجمهور روسیه بسته قانونی جدید بحثبرانگیز را امضا کرد که قدرت دولت را برای طبقهبندی افراد و سازمانها به عنوان «نمایندگان خارجی» افزایش میدهد و مجموعه جدیدی از محدودیتها را برای رسانهها اعمال میکند.
به گزارش سی بی اس نیوز، قانون جدید قانون آژانس خارجی را که در سال 2012 تصویب شد، تمدید می کند. قانونی که به مقامات اجازه میدهد گروههای حقوق بشر و سایر سازمانهای دریافتکننده بودجه از خارج از روسیه را به عنوان «نمایندگان خارجی» طبقهبندی کنند. این قانون همچنین منجر به بسته شدن دفاتر روسی برخی از مشهورترین سازمان های غیردولتی در سال های اخیر، دادگاه ها و جریمه شده است. این قانون سال گذشته بازنگری شد تا برای همه از جمله روزنامه نگاران و وبلاگ نویسان اعمال شود.
این اصلاحیه که روز چهارشنبه توسط ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه امضا شد، سانسور را گسترش میدهد تا یک شخص یا شرکت بهعنوان یک «عامل خارجی» در روسیه به رسمیت شناخته شود. کلمه ای با مفهوم بد و در حال حاضر در جنگ سرد.
طبق قانون، شهروندان روسیه یا خارجیانی که از خارج از روسیه کمک مالی دریافت می کنند و در فعالیت های سیاسی به نفع کشورهای خارجی شرکت می کنند، باید به عنوان کارگر خارجی ثبت نام کنند.
منتقدان قانون استدلال میکنند که تعریف قانونی «فعالیت سیاسی» بسیار گستردهتر از آن است که شامل نظارت بر انتخابات، اظهار نظر در مورد سیاستهای دولت از طریق رسانههای اجتماعی و شرکت در راهپیماییها شود.
این تعریف به مقامات این امکان را می دهد که از قانون علیه انواع اعتراضات در آستانه انتخابات پارلمانی روسیه در سال 2021 استفاده کنند.
عفو بینالملل ماه گذشته این لایحه را محکوم کرد و هشدار داد که این لایحه «پیگیری رویایی جدید» در روسیه است.
بر اساس قانون تمدید شده، مقامات دولتی روسیه می توانند در صورتی که به این نتیجه برسند که آنها کاری خلاف کار حرفه ای روزنامه نگار انجام داده اند، روزنامه نگاران خارجی را به فهرست رسمی “نمایندگان خارجی” اضافه کنند.
“نمایندگان خارجی” مشمول محدودیت هایی مانند ارائه گزارش های مالی در مورد فعالیت های خود و در نتیجه شناسایی خود در کتاب های روسی هستند. لایحه دیگری که روز چهارشنبه توسط پوتین امضا شد، مجازات هایی از جریمه نقدی تا پنج سال زندان را برای سفرای خارجی در نظر می گیرد که از ثبت نام یا گزارش فعالیت های خود به عنوان گزارش شده خودداری کنند.
واسیلی پیسکاروف، قانونگذار روسی و حامی این لایحه، در دفاع از این ابتکار، گفت که برای حفاظت از حاکمیت فدراسیون روسیه و جلوگیری از مداخله در امور داخلی کشورمان ضروری است.
وزارت دادگستری روسیه اخیراً یک سازمان محبوب حامی قربانیان خشونت خانگی روسی به نام Nasiliu.Net را به فهرست “جنایتکاران خارجی” خود اضافه کرده است که مورد خشم مدافعان حقوق بشر قرار گرفته است. این وزارتخانه همچنین نام پنج نفر از جمله پوتین، منتقد دیرینه پوتین، از جمله لئو پونوماریوف، فعال ارشد حقوق بشر، و چهار نفر دیگر، از جمله “این روزنامه نگار رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی” را معرفی کرد.
پوتین روز چهارشنبه با امضای چند لایحه دیگر لایحه 2020 را نهایی کرد. قانونی که بسیاری امیدوارند رژیم پوتین را تقویت کند. یکی از این قوانین به رگولاتورهای روسیه این قدرت را می دهد که به طور کامل یا جزئی پلتفرم های اینترنتی را که علیه رسانه های دولتی تبعیض قائل هستند مسدود کنند.
طرفداران پرونده او در حال تلاش برای در دسترس قرار دادن نسخه واقعی این بیانیه در اینترنت بوده اند. توییتر اخیراً برخی رسانه های روسی را “اطلاعات مرتبط با دولت” توصیف کرد و از سوی مقامات مسکو مورد انتقاد قرار گرفت. یوتیوب همچنین چندین کانال طرفدار کرملین را در سال 2020 مسدود کرد. مقامات روسی این اقدام را “سانسور شده” توصیف کردند.
نویسندگان این لایحه گفتند که این لایحه شبکه های اجتماعی خارجی را هدف قرار می دهد، اما می تواند در پلت فرم روسیه نیز مورد استفاده قرار گیرد.
لایحه دیگری که روز چهارشنبه توسط پوتین امضا شد، تجمعات سیاسی در نزدیکی خدمات اضطراری، از جمله ایستگاه های پلیس یا آژانس های اطلاعاتی را ممنوع می کند.
به اشتراک گذاری داده های شخصی یا اطلاعات مربوط به کار یک افسر یا افسر پلیس در حال حاضر جرم است. این ابتکار، در پاسخ به تحقیقات اخیر رسانهای، از دادههای فاش شده برای افشای نام، عکسها و شماره تلفن افسران سرویس امنیت فدرال که گفته میشود با مسموم کردن الکسی ناوالنی، رهبر مخالفان روسیه، درگیر بودهاند، استفاده کرد.
[ad_2]