[ad_1]
بامداد چهارشنبه ۱۹ آبان ماه جانشین رئیس پلیس فتا گفت: مجرمان سایبری اپلیکیشن های جعلی بانک های صادرات، کشاورزی و سپه را در گوگل پلی ایجاد و برای حمایت از کلاهبرداری ارسال کرده اند. سایت رسمی بانک های ایران را دریافت کنید. یا بازار. این به شما یادآوری می کند که برنامه های بانکی چقدر مهم هستند و استفاده از یک برنامه جعلی چقدر می تواند آزار دهنده باشد.
سرهنگ رامین پاشایی معاون اجتماعی پلیس فتا گفت: در صورت تمایل مشتریان به نصب اپلیکیشن بانکی باید آن را از بازار داخلی و یا از سایت رسمی بانک های عامل و سایر اپلیکیشن های فعال مورد نیاز خود در همان محل تهیه کنند. باید از دریافت و نصب اکیداً خودداری شود، زیرا اکثر آنها توسط مجرمان سایبری از طریق پیامک یا پیامک ارسال شده از طریق پیام رسان ها و شبکه های اجتماعی به آنها مرتبط می شود.
پس از انتشار این خبر توسط پلیس فتا، رصد کاربران نشان داد که اپلیکیشن های جعلی بانکی هزاران بار دانلود شده است. این بدان معناست که تعداد قربانیان روز به روز در حال افزایش است.
عدم وجود، تایید یا انتخاب بانک ها در گوگل پلی؟
یک جستجوی ساده در پلتفرم گوگل پلی نشان می دهد که اکثر بانک های ایرانی به صورت رسمی در این بستر فعالیت نمی کنند و تنها اپلیکیشن های مالی و پرداخت ایرانی در دسترس هستند. اکنون، تصویر بر اساس آنچه در چند ماه گذشته در مورد حذف ناگهانی برخی از اپلیکیشن های ایرانی از جمله روبیکا، فیلیمو و نیشا به دلیل محدودیت ها تجربه کرده ام، تهیه شده است. این موضوع باعث شده تا این تصور ایجاد شود که بانک های ایرانی به دلیل تحریم های بین المللی نمی توانند در گوگل پلی شرکت کنند.
اما سوال اصلی که مطرح می شود این است که در غیاب بانک های ایرانی چگونه اپلیکیشن های جعلی روی پلتفرم گوگل پلی می آیند و در قوانین محدودیت دخالتی ندارند؟ موضوع تاییدیه و عدم شفافیت مداوم شرایطی را ایجاد کرده است که بررسی حضور یا عدم حضور اپراتور به راحتی امکان پذیر نیست. نکته اینجاست که برخی از بانکها هنوز به وضوح نمیدانند که آیا محدودیتهای حضورشان در گوگل پلی بر آنها تأثیر خواهد گذاشت یا اپل اپها فقط محدودیتهایی را برای اپلیکیشنهای ایرانی اعمال میکند.
کریم خمسه، کارشناس باتجربه فناوری اطلاعات بانکی به دیجیاتو می گوید: «اینکه برخی بانک ها در گوگل پلی نیستند، به محدودیت های بانک های ایرانی مربوط نمی شود. از سوی دیگر، اگر اکنون به پلتفرم گوگل پلی بروید، بانک های زیادی را خواهید دید که اپلیکیشن هایشان در گوگل پلی موجود است.
خمسه در پاسخ به این سوال که آیا فعالیت اپلیکیشن های جعلی مربوط به فرآیند تایید است، گفت: اینکه گوگل پلی به بسیاری از اپلیکیشن های جعلی به نام بانک دسترسی پیدا کرده است، ربطی به موضوع ممنوعیت ندارد.
بانک ها می توانند در گوگل پلی حضور داشته باشند
دبیر انجمن فین تک ایران با بیان اینکه بانک ها پتانسیل حضور در گوگل پلی را دارند و محدودیت ها بر فعالیت آنها تاثیری نداشته است، گفت: از آنجایی که اپلیکیشن های مالی همچنان در گوگل پلی بدون چالش های مرتبط با محدودیت ها وجود دارد، همچنان مشکل وجود دارد. بر روی پلت فرم. باز هم این تصور وجود دارد که بانک ها برنامه های خود را به دلایل اطلاعاتی و امنیتی در گوگل پلی راه اندازی نکرده اند.
مصطفی نگی پورفر در پاسخ به سوال دیجیاتو مبنی بر اینکه چگونه اپلیکیشن های تقلبی وارد فضای گوگل پلی می شوند، گفت: این تاییدیه ها ما را قادر می سازد از تعداد زیادی از ویژگی های گوگل استفاده کنیم، اما اپلیکیشن پرچمدار این بانک این امکان را ندارد. ما نیستیم. انتشار اپلیکیشن بانکی در گوگل پلی کار ساده ای نیست، اما تایید گوگل پلی حضور بانک ها را محدود نمی کند. با این حال، این محدودیت در اپ استور اپل وجود دارد.
نقی پورفر عدم همکاری پلیس فتا برای بررسی مشکلات منطقه را برشمرد و گفت: تاکنون با مشکلی در منطقه برخورد نکرده ایم.
وی با تاکید بر اینکه سیستم بانکی کشور به یک مگابانک بزرگ تبدیل شده و نمی خواهد از تجربه فین تک استفاده کند، گفت: فین تک راه درستی برای رشد استارت آپ ها است و این روند از بروز چنین مشکلاتی جلوگیری می کند. “نوآوری بهترین راه برای حل کلاهبرداری های فیشینگ از جمله کلاهبرداری های بانکی است.”
گوگل پلی سیستم احراز هویت ندارد
مهدی عبادی، یکی از اعضای انجمن فینتک به دیجیاتو میگوید: «عبادی از هیچ قانون تاییدیهای تبعیت نمیکند. بنابراین مشکلی برای انتشار اپلیکیشن در این پلتفرم وجود نخواهد داشت. علاوه بر این، گوگل پلی از هیچ روش احراز هویت خاصی برای انتشار برنامه ها استفاده نمی کند.
عبادی گفت: هر اپلیکیشنی تنها در صورتی به پلتفرم گوگل پلی دسترسی خواهد داشت که در گروه اپلیکیشن های جاسوسی قرار نگیرد. “این یک مرحله بعد است.”
وی با بیان اینکه لینک کردن گوگل پلی به وب سایت بانک یکی از روش های رایج است، گفت: بانک ها باید مشتریان خود را بیشتر از وضعیت آگاه کنند. با این حال، بانک ها اغلب این گزینه را اجرا نمی کنند. اما به طور کلی، کاربران باید در نصب اپلیکیشن ها و خواندن اطلاعات ناشر با دقت بیشتری دقت بیشتری داشته باشند.
میتان مدعی است که ضعف قابل توجهی در پردازش اطلاعات بانک ها وجود دارد، اما در نهایت کاربر در این فضا باید آگاهی خود را نسبت به وضعیت و بررسی اطلاعات منتشر شده توسط حداقل یک اپلیکیشن بررسی کند.
سایت بانک، امن ترین راه برای دریافت اپلیکیشن بانکی
یک منبع شناخته شده در یکی از بانک های رسمی کشور در خصوص عدم پذیرش درخواست های بانکی ایران در پاسخ به این سوال که آیا بانک ها به دلیل محدودیت های بین المللی در گوگل پلی حضور ندارند، گفت: بانک ها می توانند آنها را ارسال کنند. اما از آنجایی که این موضوع با ارسال اپلیکیشن در سایت بانک حداقل برای سیستم عامل اندروید مدیریت شده است، هیچ بازخورد و پیگیری در این زمینه دریافت نکرده ایم و همیشه پیشنهادات خود را ارائه کرده ایم. مشتریان یک مسیر سایت بهترین راه. “
وی گفت: ما به عنوان یک بانک با تمام شفافیت هایی که در مورد هویت بانک وجود دارد، هرگز نتوانستیم به هیچ وجه در گوگل پلی ظاهر شویم. از این رو اداره فنی بانک ها نیز در حال بررسی موضوع است. اما در این مرحله، این سوال برای بانک باقی می ماند.
این منبع گفت: «وجود برنامه های جعلی در گوگل پلی یک نگرانی جدی برای بانک ها است. متأسفانه، برنامه های سرکش می توانند منجر به کلاهبرداری، فیشینگ یا سایر سوء استفاده از یک حساب بانکی شوند. بنابراین، کاربران نباید به پیامهای متنی که پیوندهای برنامه را ارائه میدهند اعتماد کنند یا از آن استفاده کنند.»
تو در مورد آن چه فکر می کنی؟ اپلیکیشن های بانکی را از کدام پلتفرم دانلود می کنید و آیا کارهای بانکی خود را از طریق این اپلیکیشن ها انجام می دهید یا به اپلیکیشن های مالی دیگر روی آورده اید؟ نظرات خود را در قسمت نظرات بنویسید.
[ad_2]