[ad_1]
فرارو-رئیس شرکت عمران شهرهای جدید درباره استفاده چین از تولید مسکن در ایران گفت: معتقدیم مسکن باید از طریق ظرفیت سازندگان اجرایی شود. من به مجموعه های معروف شرکت ساختمانی پیام دادم که “چشم انداز ما کار سازندگان داخلی است” اما مهم این است که مهارت رقابت در کیفیت و فناوری را داشته باشیم. ما ساخت و ساز هستیم.
به گزارش فرارو، علیرضا جعفری افزود: در این راستا باید از فناوری های نوین استفاده کنیم. اولویت ما با تولیدکنندگان داخلی است، اما برای انتقال دانش و کسب تجربه در زمینه مهارت های صنعتی جهانی با شرکت های خارجی از چین و ترکیه در ارتباط بوده ایم.
احمدرضا سرحدی کارشناس بازار املاک است مصاحبه با فرارووی درباره حضور چینی ها و ترک ها برای وضع قانون مسکن تولیدی جهشی در ایران گفت: از همان ابتدا که رئیس دولت سیزدهم اعلام کرد دولت متبوعش در پایان سال 4 میلیون واحد مسکونی می سازد. بسیاری از کارشناسان تأیید کرده اند که تشکیل چنین گروه هایی به این تعداد مهیا نیست و زیرساخت ها و امکانات لازم در این بخش فراهم نیست.
وی افزود: بحث حضور شرکتهای چینی در ایران فقط مربوط به حوزه مسکن نیست، زیرا به نظر میرسد چینیها در ازای قطعاتی که در ایران ساختهاند، از ایران پول نخواهند گرفت، بلکه در ازای آن از ایران پول میگیرند. نفت ایران حکومت کردند و نوعی پاکیزگی در این بخش وجود دارد، خوبی ها و بدی های خودش را دارد، خوبی ماجرا این است که دولت می تواند آن را به دلیل مشکل فروش نفت و در ازای «مسکن» بفروشد. گروهی برای مردم کشور امروز به شدت نیاز به بازسازی دارد، زیرا مسکن در کشور به یک بحران تبدیل شده است.
سرحدی افزود: با توجه به افزایش هزینه های زندگی، مردم توان خرید مسکن را ندارند، اما از این 4 میلیون خانه، افرادی پناه می گیرند، اما جنبه منفی ماجرا این است که چینی ها بخواهند خانه بسازند. در ایران در روشها و مصارف سنتی این کار را با مصالح انجام نمیدهند، زیرا خانههای پیش ساخته را در مقیاس بزرگ و صنعتی به ایران میآورند، در عین حال کارگاههایی را در آنجا در کشور راهاندازی میکنند تا خانههای تمام شده را جمعآوری کنند.
این کارشناس بازار مسکن خاطرنشان کرد: بنابراین به انتقال دانش و فناوری ختم نمی شود و تنها چند خانه در حال ساخت است و چین می تواند نفت ایران را راحت تر خریداری کند، همچنین شرکت های طرف قرارداد و تولید انبوه به شرطی که بتوانند نفت ایران را خریداری کنند. در پروژهها شرکت میکنند، اما چون چینیها میتوانند گروههای زیادی تشکیل دهند، اغلب پروژههای کمتری به شرکتهای ایرانی میرسد و نمیتوانند شرکتهای خود را در این بخش رشد دهند.
وی همچنین درباره حضور شرکتهای ترکیهای در ایران گفت: با توجه به سابقه شرکتهای ترکیه در ایران و ساخت ساختمانهای مهر، بهویژه تجربه کوزو در پرند، آنها هم میخواهند در ایران حضور داشته باشند. پول، درآمد خوبی از این مشکل است. ترک ها مانند چین خانه های پیش ساخته می سازند.
سرحدی با اشاره به اینکه شرکت های داخلی در عرصه صنعت ساختمان شکست خورده اند، گفت: صنعت ساختمان در ایران علیرغم تبلیغاتی که انجام می شود پروژه شکست خورده ای است چرا که برای آن طراحی شده است. فرصت ساخت خانه صنعتی را دارند.
وی اذعان کرد: همچنین در سخنان همه مسئولان وزارت راه و شهرسازی درباره حضور سازندگان ایرانی در لایحه آغاز تولید مسکن، صحبتی از ساخت مسکن صنعتی نشده است، زیرا وجود دارد. تکنولوژی ساخت و ساز مسکن موجود در ایران مربوط به ساخت شهر اکباتان قبل از انقلاب است و از آن زمان تاکنون هیچ فناوری ساخت مسکن جدید در کشور تجربه نشده است، از این رو حضور خارجی ها در مسکن دولتی اجتناب ناپذیر به نظر می رسد. .
[ad_2]