ترس کاذب از دلار به بازار سهام

[ad_1]

شاخص سهام در روز یکشنبه 1.88 درصد کاهش یافت و به 1336000 واحد رسید که بیشترین افت تقریباً در یک ماه گذشته بود. جریان پول واقعی نیز تشدید شد و به 400 میلیارد تومان رسید. سقوط دلار آزاد در کانال 27 هزار تومانی، عقب نشینی نیم دلار و از بین رفتن رغبت سیاست گذاران برای حذف ارز ترجیحی منجر به سقوط شدید سهام در تالار شیشه ای شد. واکنشی که از دید کارشناسان بورسی چندان منطقی به نظر نمی رسد.

به گزارش دنیای مالی، شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران با حدود 9.9 درصد افت به رقم 10 میلیون و 336 هزار واحد، بیشترین افت را در ماه گذشته به ثبت رساند. در معاملات روز یکشنبه 87 درصد سهام افت و 20 درصد سهام در صف معامله شدند. در همین زمان، جریان سرمایه واقعی نیز تشدید شد و به حدود 400 میلیارد تومان رسید. دلار دیروز از چند زاویه به بورس تهران ضربه زد و بر نگرانی سهامداران افزود. دسترسی رایگان دلار به کانال 27000 تنی، کاهش نیم دلاری و کاهش تمایل دولت و مجلس برای حذف ارز ترجیحی منجر به سقوط شدید سهام در معاملات روز یکشنبه شد. در سالن شیشه ای

کاهش سیگنال دلار آزاد

دلار آزاد که در معاملات روز شنبه نیز سطوح پایین تری را از خود نشان داد، برای ایجاد جو منفی در تالار شیشه ای در معاملات روز یکشنبه به 27 هزار تومان بازگشت.

افزایش اخبار مثبت منتشر شده در چارچوب مذاکرات هسته ای، احتمال آزادسازی منابع دلاری بلوکه شده ایران توسط کره و عراق و همچنین تقویت سیاست های بازار در ماه های آینده. مهمترین دلیل آن روند کاهشی قیمت ارز در بازار است. با توجه به وابستگی بورس به دلار و واکنش بورس به تغییرات نرخ اسکناس آمریکا، کافی است بیش از 60 درصد از کل ارزش بازار سهام شرکت های صادرات محور دارای بازده دلاری بوده و سود آنها در نوسان باشد. با دلار

اگرچه نرخ این شرکت ها بر اساس نیم دلار است، اما سهامداران با توجه به تجربه تاریخی خود، همواره پس از گذشت مدت زمان مشخصی به بحث بورس و دلار می پردازند و معتقدند دلار بر نیمی از نرخ تاثیر خواهد گذاشت. با دلار آزاد بلند مدت بر این اساس برآورد شده است. با این حال دیروز نه تنها دلار آزاد توجه سهامداران را به خود جلب کرد و دلار واقعی را به فروش رساند، بلکه بازار نیمی نیز شاهد کاهش ارزش اسکناس های آمریکا بود.

نیما ماغر

نرخ دلار در سامانه نیما بر اساس قیمت شرکت های بورسی در پایان آذرماه وارد کانال 24 هزار تومان شد و در این مدت هر روز بر ارتفاع آن افزوده شد و سهامداران منتظر ورود به کانال جدید بودند. 25000 تومان کانال بی تجربه. اما دیروز دلار 0.5 درصد کاهش داشت. دلار از ابتدای مهر تا به حال کاهش چندانی نداشته است. انحراف نیم دلاری از سطحی که سهامداران در انتظار ورود بودند، تعداد فروشندگان را در روز یکشنبه افزایش داد. وضعیت قرمز در تابلوی معاملات بورس تهران.

آیا بورس نگران کاهش قیمت دلار است؟

تجربه گذشته و ثبت قیمت دلار در بازارهای مختلف حاکی از آن است که حتی در صورت جهش بازار سهام، سهامداران نباید نگران کاهش سود شرکت های بورسی باشند. از یک سو همانطور که گفته شد نرخ ارز که مبنای سنجش میزان فروش و سود شرکت های بزرگ صادراتی است نه نرخ ارز در بازار نقدی بلکه نرخ ارز در بازار حواله است. که قیمت آن بستر معاملاتی «نیما سامانه» است و در ماه های اخیر با وجود نوسانات در کانال 24 هزار تومان باقی مانده است. این در حالی است که نرخ دلار در بودجه سال آینده 23 هزار تومان است. بنابراین کارشناسان اقتصادی بر این باورند که این دو نرخ کف محکمی برای افت دلار آزاد ایجاد کرده و کمتر به سطوح پایین‌تر سقوط می‌کند و در صورت کاهش نرخ‌ها به این سطح، خطری برای سود شرکت‌های بورسی وجود ندارد. در عین حال رساندن نرخ ارز نیمایی به نرخ بازار آزاد باعث افزایش حاشیه سود شرکت ها و جذابیت بیشتر بازار سرمایه برای سرمایه گذاری می شود. بنابراین شاید بتوان بخشی از این نگرانی را غیرمنطقی دانست. این در حالی است که میزان ناامیدی در بورس به حدی افزایش یافته است که هرگونه اخبار و اتفاقات منفی واکنش شدید سهامداران را به دنبال دارد.

سهل انگاری دولت در برداشت دلار

یکی از مزایای حضور در بورس، آشنایی نسبی کارگران آن با ساختار اقتصادی کشور است. با توجه به وجود سیستم های بازار و کاسه سازمان یافته از بسته بندی های محصولات مختلف و صنایع متنوع، زمینه آشنایی با زنجیره های محصولات و شرکت های بورسی و فرابورس را فراهم می کند. از این رو فعالان بورس به ویژه کارشناسان بازار می توانند با بررسی آثار مداخلات شرکت ها، تأثیرات مداخلات دولت در بخش های مختلف مالی را مشاهده کنند که هر دوره مداخله دولت در بخش های مختلف مالی تأثیر منفی بر صورت های مالی شرکت ها دارد. . یکی از این مداخلات که در سال‌های اخیر به تولیدکنندگان آسیب جدی وارد کرده و نتوانسته است اعلامیه حمایت از مصرف‌کننده را رعایت کند، 4200 مورد است. پس از روی کار آمدن دولت سیزدهم، امیدها به حذف ارز انتخابی افزایش یافته بود، اما به تدریج عزم دولت برای پایان دادن به این دلار کاهش یافت. اگرچه به گفته سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه حذف ارز ترجیحی در لایحه بودجه مشروط به پرداخت یارانه هوشمند بود، اما این سیگنال را به فعالان بورس داد که سایه دلار ترجیحی برداشته نخواهد شد. به زودی از تولید کنندگان احتمال افزایش قیمت کالاها و افزایش فشار بر معیشت خانوارها از دلایل اصلی تاخیر در حذف دلارهای دولتی است.

این ایده ظاهراً اطمینان‌بخش است، اما در واقع هیچ تأثیری جز تضعیف زنجیره تولید ندارد. این معضل به ناامنی سبدهای کالاهای اساسی کشور تبدیل شده و پیامدهای مختلفی از جمله اختلال در اشتغال زایی، زیان هنگفت فعالان اقتصادی با نشانه های نادرست سرمایه گذاری در اقتصاد و پتانسیل های تجاری کشور و افزایش وابستگی کالاهای اساسی به واردات را در پی داشته است. . است. سیاست های حمایت از مصرف کننده که با ابزارهایی مانند نهادهای حمایت از مصرف کننده و محصول و همچنین ستاد تنظیم بازار تدوین شده است، می تواند در کوتاه مدت از افزایش قیمت کالاها با تاخیرهای کوتاه جلوگیری کند، اما در نهایت وابستگی به واردات را افزایش داده و احتمالاً قیمت ها را افزایش می دهد. در آینده نزدیک با تضعیف یک زنجیره، بیکاری افزایش می یابد و تولید در میان مدت کاهش می یابد. بر این اساس می توان گفت که این یک مبنای ایدئولوژیک نادرست است که سیاست های غلطی را ایجاد می کند و در نهایت به اقتصاد تولیدکننده و مصرف کننده آسیب وارد می کند. مبنای ایدئولوژیک نگاه به حمایت از مصرف کننده در مقرراتی مانند ارز ارزان، انرژی ارزان، مواد اولیه ارزان و غیره که با دخالت دولت قیمت آن در بازار سرکوب شده است.

جریان سرمایه تشدید شد

در عین حال سهامی به ارزش 395 میلیارد و 341.4 میلیون تومان جابجا شد که بورس تهران 0.88 درصد عقب نشینی کرد. این بالاترین خروجی خالص از 13 دسامبر است و اکنون 12 روز متوالی است که حقیقت در راه است. تا امروز تنها سه گروه انتشارات و چاپ، حمل و نقل و مصنوعات فلزی وجود دارد که هر چند اندک وارد لیست خرید سهامداران خرد می شود. در مقابل شاهد خروج این دسته از تجار از 33 صنعت بودیم.

رئال بیشترین فروش خالص را داشته اما زیرمجموعه های گروه فلزات اساسی 96 میلیارد و 154 میلیون تومان بوده است. پس از آن نوبت به دست اندرکاران واقعی پتروشیمی رسید که 67 میلیارد تومان را ترک کنند. در همین فرآیند دو گروه فرآورده های نفتی و شرکت های صنعتی چند رشته ای در مجموع 67 میلیارد تومان سهام را به صورت حقیقی به حقوقی واگذار کردند.

از طریق آمار روز یکشنبه بازار سهام

در روزی که شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران 1.88 درصد افت کرد، 35 سهم (10 درصد) از 335 علامت تجاری مثبت بسته شدند و 292 سهم (87 درصد) منفی معامله شدند.

در این بازار 13 نماد (40 درصد) به ارزش 280 میلیارد تومان صف خرید تشکیل دادند اما در مقابل در 66 نماد بورسی به ارزش 108 میلیارد تومان شاهد تشکیل سهام فروش (20 درصدی) بودیم.

در بازار فرابورس ایران، در روز افت 1.4 درصدی آیفکس، 142 نماد معامله شد که 12 سهم (80 درصد) مثبت و 123 سهم (87 درصد) منفی بود. در این بازار 3 نماد (20 درصد) به ارزش 116 میلیارد تومان صف خرید تشکیل دادند و در مقابل در 37 نماد فرابورس به ارزش 610 میلیارد تومان شاهد تشکیل صف فروش (37 درصد) بودیم.

بازار پایه دیروز میزبان 138 معامله نمادین بود. از این تعداد 40 سهم (29 درصد) مثبت ماندند و بالعکس شاهد 86 سهم (62 درصد) در محدوده منفی بودیم. در این بازار 21 نماد (15 درصد) به ارزش 439 میلیارد تومان صف خرید و صف فروش در این بازار به 65 نماد (47 درصد) به ارزش 241 میلیارد تومان اختصاص یافت.

[ad_2]

Nick Webster

مزاحم عمومی فن غذا. حلال مشکل بدون عذرخواهی کارآفرین. خواننده.

No images found in the media library. Discovering Money Exchange Coquitlam: Your Gateway to Currency Solutions
No images found in the media library. Exploring Currency Exchange Services in Port Moody: A Comprehensive Guide
No images found in the media library. Exploring Currency Exchange Services in Port Moody: A Comprehensive Guide
No images found in the media library. Understanding Money Exchange Services in Burnaby: Your Guide to ARZSina’s Offerings
No images found in the media library. Unlocking New Opportunities: The Importance of Money Exchange Coquitlam
No images found in the media library. معرفی تعمیرات و نمایندگی پرینتر: اهمیت و ضرورت آن در زندگی روزمره
تماس با ما