[ad_1]
دانشمندان اولین نمونه از یک ماده معدنی الماس را که از اعماق زمین حفاری شده بود، پیدا کردند.
Devmaoite که به نام زمین شناس برجسته چینی-آمریکایی هو دوانگ مائو نامگذاری شده است، اولین نمونه رصدی سیلیکات کلسیم پروسکایت (CaSiO3) روی زمین است. نوع دیگری به نام CaSiO3 در سراسر زمین یافت می شود، اما ساختار کریستالی دیامیت تنها در شرایط فشار و دمای بالا پوسته زمین تشکیل می شود.
دومویت به عنوان فراوان ترین و از نظر ژئوشیمیایی مهم ترین کانی در پوسته زمین در نظر گرفته می شود. اما دانشمندان هرگز شواهد مستقیمی مبنی بر وجود آن پیدا نکرده اند، زیرا زمانی که یک ماده معدنی به سمت سطح زمین حرکت می کند و فشار روی لایه های بالایی کاهش می یابد، به مواد معدنی دیگر تجزیه می شود.
تجزیه و تحلیل یک الماس در بوتسوانا، که در عمق 660 کیلومتری از زمین تشکیل شده بود، یک نمونه سالم از دیامیت به دام افتاده را نشان داد. در نتیجه، دومیت به عنوان یک ماده معدنی جدید توسط اتحادیه بین المللی کانی شناسی شناخته شده است.
اولیور شانر، کانی شناس در دانشگاه نوادا در لاس وگاس و محقق ارشد این مطالعه گفت: «کشف Domaite شگفت انگیز بود.
الماسی که نمونه دومیت در آن یافت شده است. از نقاط تیره اشعه ایکس استفاده می شود و خود ماده معدنی دی متد بدون میکروسکوپ قابل مشاهده نیست.
شانر و همکارانش با استفاده از روشی به نام «پراش اشعه ایکس سنکروترون» که شامل متمرکز کردن پرتوهای پرانرژی پرتو ایکس در نقاط خاص داخل الماس با دقت ظریف است، یک الگوی دومیوتی را شناسایی کردند. با اندازه گیری زاویه و شدت نور بازتابی، محققان می توانند ظاهر کانی های به دام افتاده را تشخیص دهند. الماس داخل الماس تنها چند میکرومتر بود و با روش های نمونه برداری کم قابل تشخیص نبود.
تصور می شود که دیمویت نقش مهمی در فعالیت ژئوشیمیایی پوسته زمین بازی می کند. به گفته دانشمندان، مواد معدنی ممکن است حاوی عناصر کمیاب دیگری مانند اورانیوم و توریم باشند که با تجزیه هسته خود گرما آزاد می کنند. بنابراین، دموت می تواند مقادیر قابل توجهی گرما را در پوسته زمین ایجاد کند.
در یک مطالعه در سال 2014 که در مجله Science منتشر شد، محققان فشار معدنی فرضی دیگری را از گوشته دیگری به نام بریجمنیت پیشنهاد کردند. اما این ماده معدنی از پوسته زمین سرچشمه نمی گرفت و یک شهاب سنگ بود. دکتر شانر گفت: “کشف Domoite نشان می دهد که الماس ها ممکن است عمیق تر از آنچه قبلا تصور می شد تشکیل شده باشند و ممکن است بهترین مکان برای یافتن مواد معدنی جدید در پوسته زمین باشند.”
ینگوی فی، ژئوفیزیکدان مؤسسه کارنگی در واشنگتن، گفت: «کار شانر و همکارانش امیدهایی را برای یافتن دیگر حالتهای پرفشار در طبیعت افزایش داده است. «کشف چنین نمونههای مستقیمی از نواحی دوردست گوشته پایینی، شکاف موجود در دانش ما درباره ترکیب شیمیایی گوشته سیاره ما را پر میکند».
این مطالعه به صورت آنلاین در 11 نوامبر در مجله Science منتشر شد.
[ad_2]